مقالات آموزشی

خانه »» مقالات آموزشی »» میلگرد حرارتی چیست کاربرد های آن

میلگرد حرارتی چیست کاربرد های آن

میلگرد حرارتی از پایپ تایباد
لوله پروفیل نبرد  تایباد
لوله پروفیل نبرد تایباد

این مقاله در رابطه با اینکه  میلگرد حرارتی چیست و  مهم ترین نکات اجرایی و نحوه ی اجرای آن که نیازی اساسی برای مهندسین می باشد شرح داده شده است  . امیدواریم که به خواندن و  این مقاله مشکلی از شما حل کرده باشیم .

در این مقاله عنوان های زیر به طور کامل توضیح داده شده است .

    • میلگرد حرارتی چیست ( تعریف کلی )
    • نحوه ی کار و اجرا به همراه بهترین موقعیت قرار گیری
    • مزایا و معایب از دیدگاه مهندسین
    • روش های پیشنهادی مهندسیننکات مهم و پایانی

 میلگرد یا آرماتور حرارتی چیست

در هنگام بتن ریزی جهت جلوگیری از ترک خوردن بتن از میلگرد حرارتی استفاده می شود . در واقع وظیفه عمده این میلگرد ها ممانعت بعمل آوردن از تنش های ناشی از جمع شدگی و حرارت بتن است . میلگرد حرارتی از انقباض و انبساط بتن جلوگیری می کند که نتیجه آن کاهش عرض ترک های بتن می باشد . به طور کلی چنانچه میلگرد بالایی تیرچه در 5 سانتی متری بالایی بتن گذاشته شود میلگرد حرارتی عنوان می شود .

نحوه کار ، اجرا و بهترین موقیعت قرار گیری از میلگرد حرارتی

آرماتور حرارتی به صورت عمود بر تیرچه ها قرار داده می شوند تا با ترک های حرارتی بتن و جمع شدگی آن مقابله نمایند . زمانی که بتن با افت حرارت مواجه از ترک خوردن بتن جلوگیری می کند . به طور کلی این میلگرد به صورت چپ و راست روی سقف قرار میگیرد .

بهترین موقعیت و مکان استفاده از میلگرد حرارتی یک سوم بالای ضخامت دال بتنیست .

از دیگر روش های اجرای این مدل ارماتور بندی :

ارماتور بندی منظم ، روش کراواتی و گره زدن از شیوه های معمولیست که مهندسین از آن استفاده می کنند . لازم به ذکر است که در تمام روش های اجرا شده جوشکاری سرد جهت نگهداری میلگرد ها در کنار هم استفاده می شود .

همچنین برای بستن میلگرد ها در کنار هم از دو روش  ضربدری و بستن کنار هم (کراواتی) استفاده می شود

    • نحوه بستن ارماتور به شیوه ضربدری : در این روش دو میلگرد روی هم قرار می گیرند و سیم مفتول به شکل ضربدری از زیر و روی آن می گذرد . بعد از بستن انتهای سیم مفتول به هم با انبردست یا گاز انبری آن را می پیچانندتا محکم شود . نکته مهم در این روش آن است که حتما انتهای سیم مفتول به طرف پایین یا درون آرماتور خم شود تا سطحی نوک تیز به وجود نیاید.
    • شیوه بستن کنار یکدیگر : بعد از قرار گیری کمیلگرد ها روی همدیگر ، باید سیم مفتول از زیر میلگرد پایینی و از کنار میلگرد بالایی رد شود . انتهای سیم مفتول نیز مانند روش ضربدری که در بالا توضیح داده شد باید انجام شود . این روش به روش کراواتی نیز معروف است . از این مدل بستن بیشستر در پی و سقف ها استفاده می شود .

اندازه های میلگرد یا ارماتور حرارتی

قطر میلگرد حرارتی برای میلگرد های ساده حداقل 5 میلیمتر و با مقاومت بالا 4 میلیمتر در نظر گرفته می شود . حداکثر فاصله دو میلگرد حرارتی باید از 25 سانتی متر تجاوز نکند .

شما در حال خواندن مقاله : میلگرد حرارتی چیست ؟ هستید .

مزایا و معایب میلگرد یا  ارماتور حرارتی از دیدگاه مهندسین

دیدگاه مثبت مهندسین

    1. نیاز به این مدل ارماتور در ساعات ابتدایی بتن ریزی بدلیل تمایل بتن به انقباض و انبساط .
    2. علاوه بر نقش حرارتی ، تاثیر مستقیم بر روی باربری بتن دارند .
    3. در صورت استفاده نکردن از این میلگرد فاصله 70 سانتی متری از یونولیت ها ، تنها یک لایه 5 سانتی متری بتن است که از نظر مهندسی قابل قبول نمی باشد .
    4. در صورت استفاده نکردن ، ترک های عرضی بتن عمیق شده که سبب نفوذ آب و زنگ زدگی میلگرد اصلی می شود .
    5. زیر سوال رفتن عملکرد یکپارچه دیافراگم سقف در زمان زلزله

ترجیح مهندسین با دیدگاه مثبت ، استفاده از میلگرد سایز 8 می باشد . چرا که در زمان اجرا میلگرد ها به یونولیت کف چسبیده و داخل بتن رویه قرار نمی گیرد تا منجر به ترک خوردن بتن نشود .

دیدگاه منفی مهندسین

    1. مهندسینی که با این نوع میلگرد مخالف هستند ، معتقدند که بتن حتی در برخی موارد با وجود میلگرد حرارتی ترک خورده . پس روش جایگزینی را پیشنهاد دادند که در ادامه به آن می پردازیم .

روش های جایگزین میلگرد حرارتی

1- استفاده از فوق روان کننده ها 2- استفاده از بتن الیافی 3- کم کردن نسبت آب به سیمان

ضوابط آئین نامه ای میلگرد حرارتی

همانطور که پیشتر گفته شد فاصله دو میلگرد حرارتی نباید از 5 برابر ضخامت دال و 500 میلمیتر بیشتر شود . همچنین طول میلگرد حرارتی در مقاطع لازم و از جمله در تکیه گاه ها را باید با فرض رسیدن تنش میلگرد در کشش ، به مقوامت خصوصی تسلیم محاسبه نمود .

نکته مهم : بدلیل اینکه میلگرد ها از ترک خوردگی و انقباض در در بتن جلوگیری کنند ، باید آجدار باشند . چرا که میلگرد قبل از لغزیدن باید جاری شود . در سقف ها میلگرد هرگز جاری نمی شود . زیرا انقباض بتن آنقدر زیاد نیست که میلگرد قبل از جاری شدن بلغزد . چیزی که موجب لغزش می شود طول مهری میلگرد درون بتن است .

با استفاده از میلگرد آجدار می توان طول مهاری را کاهش داد .

قیمت میلگرد ( آرماتور ) حرارتی چگونه محاسبه می شود ؟

قیمت میلگرد بسته به سایز و کیفیت متفاوت است . بدلیل نوسان زیادی که در بازار وجود دارد بهترین تایم خرید ، زمانیست که قصد استفاده از آن را دارید .

قیمت میلگرد آجدار نیشابور a3 را می توانید از این صفحه مشاهده نمایید .

 

خلاصه مطلب : در این مقاله از 0 تا 100 میلگرد حرارتی  و عنوان های زیر را شرح کامل دادیم :

  • میلگرد حرارتی چیست ؟ جهت جلوگیری از ترک بتن و به طور کلی چنانچه میلگرد بالایی تیرچه در 5 سانتی متری بالایی بتن گذاشته شود میلگرد حرارتی عنوان می شود .
  • نحوه کار ، اجرا و بهترین موقیعت قرار گیری از میلگرد حرارتی  : آرماتور حرارتی به صورت عمود بر تیرچه ها قرار داده می شوند تا با ترک های حرارتی بتن و جمع شدگی آن مقابله نمایند و بهترین موقعیت و مکان استفاده از میلگرد حرارتی یک سوم بالای ضخامت دال بتنیست.
  • اندازه های میلگرد یا ارماتور حرارتی چقد است ؟ قطر میلگرد حرارتی برای میلگرد های ساده حداقل 5 میلیمتر و با مقاومت بالا 4 میلیمتر در نظر گرفته می شود . حداکثر فاصله دو میلگرد حرارتی باید از 25 سانتی متر تجاوز نکند .
  • روش های جایگزین میلگرد حرارتی : 1- استفاده از فوق روان کننده ها 2- استفاده از بتن الیافی 3- کم کردن نسبت آب به سیمان
  • ضوابط آئین نامه ای میلگرد حرارتی  : فاصله دو میلگرد حرارتی نباید از 5 برابر ضخامت دال و 500 میلمیتر بیشتر شود . همچنین طول میلگرد حرارتی در مقاطع لازم و از جمله در تکیه گاه ها را باید با فرض رسیدن تنش میلگرد در کشش ، به مقوامت خصوصی تسلیم محاسبه نمود .

صفحه اینستاگرام ما  

‫0/5 (0 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های اخیر

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.

تمامی امور صادرات به صورت تلفنی انجام می شود